Betöltés...

3+1 TIPP, HOGY KIS TERASZOD NAGYOBBNAK TŰNJÖN!

A mai bejegyzésünkben szeretnénk néhány ötletet adni, hogyan teheted még tágasabbá teraszod megjelenését. A következőkben olyan bevált trükköket osztunk meg veled, amelyeket kisebb balkonok kialakításánál mi is gyakran alkalmazunk, hogy a tér optikailag nagyobbnak tűnjön.

1. Dekoráld a függőleges felületeket!

A függőleges síkokat könnyedén kiemelheted egy kis zölddel. Ezzel a lépéssel nemcsak a hangulatot teheted még természetközelibbé, de igazán meghitt érzetet kölcsönözhetsz balkonodnak. A falra rögzíthető kiegészítők és egyedi növénytartók szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy kihozd a maximumot teraszod megjelenéséből és a rendelkezésre álló teret teljes mértékben kihasználd. A teraszod így egyszerre dizájnos és funkcionális.

TIPP: Ha kisebb terasszal rendelkezel, helyezz el falfestéseket, vagy dekoráld izgalmas felületű festékekkel a kiválasztott síkokat. A kivitelezések során mi számos alkalommal használunk dizájn paneleket, amelyeket lézervágott mintákkal és izgalmas felületkezelésekkel teszünk még stílusosabbá.

2. Használj tükröket!

Egy kisebb méretű balkonon a tükrök használatával képesek vagyunk optikailag egy tágasabb tér illúzióját kelteni. Válaszd ki az ízlésedhez leginkább illő tükröt, amely lehet négyszögletes, kerek, kicsi vagy éppen az egész falat felölelő változat és nyisd meg vele a teret. A tükrök fókuszpontként is szolgálhatnak a balkonon.

3. A kevesebb, több!

A letisztult, átlátható és egyben egyszerű design sokkal tágasabbnak mutatja a balkonodat, mint egy túlzsúfolt verzió. Ha kicsi a teraszod, használj rejtett tárolókat, amelyek könnyedén elnyelik a kint tárolt holmijaidat anélkül, hogy szem előtt maradnának. A beépített ülőbútor például tökéletesen funkcionálhat a párnák, szivacsok, vagy takarók tárolására.

+1 Használj fényeket!

Egyetlen terasz sem lehet befejezett a megfelelő világítás nélkül. Használj hangulatvilágításokat a külső téren, különösen akkor, ha kevés hely áll a rendelkezésedre. Viszont, csak óvatosan! Az erős fények alkalmanként zavarók tudnak lenni a kis térben. Azonban, ha mértékkel építed be az erkélyed megjelenésébe, sötétedés után a benti tér elegáns meghosszabbításaként lehet jelen a mindennapjaidban. Így, balkonod sokkal otthonosabbá válhat.